Nieuws / News Blog

Health Innovatie Oriëntatie reis

 

Scandinavië staat bekend als dé frontrunner op Health Innovatie gebied.

 

Wij hebben voor 18 - 21 maart 2019 een Health Innovatie Oriëntatie (Cure en Care) reis georganiseerd, naar Odense in Denemarken, waarin u op de hoogte wordt gebracht van de nieuwste innovaties in en voor deze sector. Odense Health is een Europees topcluster met een sterk groeiend ecosysteem van innovatieve bedrijven en instellingen op het gebied van Health Innovatie.

 

Is op de hoogte zijn van Health innovaties voor u belangrijk? Dan is dit een kans om in korte tijd veel te zien. De line-up van te bedrijven instituten / personen die we gaan ontmoeten is gezien het niveau, karakter en als totaal uniek.

Het is een unieke reis omdat er maar weinig plekken in Europa zijn met zo’n concentratie van topbedrijven en -instituten op gebied van Cure & Care, Health innovaties.

 

Innovatie in ziekenhuizen, Rehab innovatie, Innovatie in patiënt thuis verzorging en andere samenhangende onderwerpen zullen ‘in beeld’ worden gebracht middels bedrijfsbezoeken en presentaties.

 

DOELGROEP:

  • Personen die verantwoordelijk zijn voor product innovatie of implementatie in de health (cure of care) sector.
  • Bedrijven die innovatieve health producten op de markt brengen en innovaties willen volgen.
  • Influentials en adviseurs in deze sectoren met een focus op innovatie.
  • Bedrijven / personen die zich oriënteren op internationale posities, contacten of partnerships in deze sectoren.

 

www.adenda-export.com

 

Robotica studietrip naar het Europese topcluster voor Robotica in Odense DK

Geschreven door Robbin Mennings. Directeur van Wired Workers

Last week (27-30 augustus 2018) we visited Odense (Denmark) for the robotic cluster Odense Robotics. This is a collective term consisting of robot and automation companies, suppliers, education and research facilities, investment capital and public action in and around the city of Odense. In total, Odense Robotics consists of more than 120 companies, 3200 employees, 40 education programs and 10 research and education institutions.

In this week we visited a number of companies including Universal RobotsOnRobot and Mobile Industrial Robots. Universal Robots is a company which is specialized in colaborative robotics. OnRobot provides innovative Plug & Produce End-of-Arm Tooling that help manufacturers take full advantage of the benefits of collaborative robots: ease of use, cost-effectiveness and safe use alongside human workers. Mobile Industrial Robots is a manufacturer of mobile robots that can help with distribution within a company.

It was a very educational journey and we have become a lot wiser about the amazing world of robotics. Take a look at the video below to get an impression of Odense Robotics.

Mini Congres COOL NORDICS - Exporteren naar Scandinavië

 

C O O L  N O R D I C S 

 

Scandinavië / De Nordics is  een exportregio met enorme kansen voor Nederlandse bedrijven.

 

Twee organisaties, Market Link Scandinavia en Adenda International Business Connecting, met beide de Nordics als specialiteit en veel ervaring in het openen van verkoopkanalen voor Nederlandse bedrijven in Scandinavië, nodigen u uit op een mini-congres over dit thema.

 

Korte op elkaar aansluitende inspirerende presentaties zullen u inzicht geven over de mogelijkheden voor uw product / onderneming om te gaan exporteren naar dit kansrijke gebied.

 

Als Scandinavië specialisten met kennis van de landen, de business mogelijkheden, medewerkers in de landen en uitgebreide ervaring in het ondersteunen van bedrijven bij het realiseren van een goede positie in Scandinavië, kunnen wij u de weg wijzen naar succes voor úw onderneming.

 

Dinsdag 20 februari 2018   12:15 - 17:30

HNK Business Centrum te Apeldoorn

Spotlight: Zakendoen in Finland?

Vanuit Nederland zijn Denemarken en Zweden de meest populaire landen om zaken te doen in de Nordics / Scandinavië. Toch is het de moeite waard om ook Finland en Noorwegen te betrekken in uw landkeuze. Met deze blog zetten we Finland in the spotlight.

 

In Finland zijn er op het gebied van ICT, Biotechnologie, Clean Tech, toerisme, machines, gezondheidszorg en de industrie in het algemeen grote kansen. Finland is een modern EU land met goed opgeleide mensen en een perfecte infrastructuur. Men staat zeer open t.o.v. innovatieve producten en partners uit andere landen. Naast in de eerder genoemde landen analyseren wij graag de mogelijkheden voor uw product of organisatie zodat er geen 'onbekende' kansen blijven liggen. Onze partners / market connectors ter plekke spreken de betreffende landstaal en hebben langjarige ervaring in het contacten leggen met potentiële bedrijven in de betreffende markt(en).

 

Onderstaan link brengt u naar een document met zeer uitgebreide info over uw kansen in Finland.

 

 

Zweden nemen afscheid van contant betalen

Geen enkel land neemt zo snel afscheid van contant geld als Zweden. Een onwankelbaar vertrouwen in banken, overheid en de medemens stuwt de trend, gecombineerd met een honger naar innovaties.Tachtig procent van alle transacties gebeurt er tegenwoordig met bankkaarten. In de detailhandel loopt dat zelfs op tot 95%. In Nederland werd in 2016 zo'n 55% van alle betalingen gepind, in de detailhandel was dat 58%.

 

Een van de ‘schuldigen’ aan de verdrijving van cash geld is Swish voor persoonlijke transacties, dat te vergelijken is met de tikkie in Nederland.

 

Het begon vijf jaar geleden als een app waarmee je via je smartphone geld kunt overmaken naar de rekening van een vriend of familielid. De verbinding werkt op basis van je telefoonnummer. De app blijkt een schot in de roos in een land waar vrienden elke rekening in een restaurant delen, zelfs voor een ‘fika’, een snelle koffiepauze. 

Successen in Scandinavië

Nog net voor de vakantieperiode hebben wij weer enkele Nederlandse bedrijven kunnen voorstellen aan partners die in Scandinavië hun producten gaan vermarkten. Nu zit men in de afrondingsfase van de contracten. Daarna volgt training en productinfo, waarna men eind dit jaar begin volgend jaar een mooie nieuwe omzet tegemoet kan zien.

 

Opvallend is steeds dat bedrijven die goed voorbereid zijn, begrijpen dat deze processen enige tijd kosten en willen investeren in hun nieuwe partners qua tijd en markt altijd het meest succesvol zijn.

 

Indien u Internationale ambitie heeft en een kwalitatief goed product met mogelijk unieke kenmerken op de markt brengt maken we graag kennis om mogelijk ook voor u een nieuw verkoopkanaal te openen.

 

 

 

Denmark is the best place for business in Europe

The EuCham score measures the overall business context constituted by corporate environment, legislation, government policies, social climate and conditions which enable or prevent the private sector activities from starting, operating and expanding, both in the short and in the long term. Denmark tops this year’s rankings with the best economic environment out of the 46 nations considered in the analysis.

 

“The ranking confirms that Denmark has one of the world’s most attractive and innovative business environments. Greater Copenhagen offers highly competitive taxes and business costs, a famously flexible labour market with a highly skilled workforce, and innovative companies and industry clusters”, says 

EuCham statistically analyses and summarises business and society-related data from a combination of reliable primary sources about the European continent (usually covering up to 48 countries).

Danish Dutch Business Club

Om voortdurend in contact te zijn met organisaties die relaties onderhouden in Denemarken en op de hoogte te worden gehouden van alle aspecten rondom het zakendoen in Denemarken is Adenda International Business Connecting lid van de DDBC Dutch Danish Business Club.

 

De inspirerende bijeenkomsten hebben altijd een boeiend thema en  is er voldoende ruimte voor persoonlijk contact. 

Een bijkomend voordeel van de DDBC is dat er goede contacten zijn met de andere Scandinavische / Nordics  business clubs. Bijeenkomsten worden regelmatig voor leden van de bevriende clubs opengesteld.

 

Iedereen die zaken doet of wil doen in Denemarken bevelen wij deze professionele club zeer aan.